Огромна мистериозна дупка в Мексико нараства

Пълна с вода огромна дупка, която се е отворила по неизвестни причини в поле в централната част на Мексико, става все по-голяма, уточниха от местната гражданска защита, цитирани от ДПА.

Дупката, която беше само пет метра в диаметър, когато беше открита за първи път в село Санта Мария Закатепек в централния щат Пуебла, сега е 97 на 78 метра, уточни генералният координатор на местната гражданска защита Хосе Антонио Рамирес.

Собственичката на единствената къща в околността, която се намира буквално на ръба на кратера, я открива за първи път, когато е чула силен шум през уикенда. Рамирес каза, че къщата ѝ е изложена на риск.

Причините за появата на дупката се разследват.

Националната гражданска защита на Мексико заяви, че подземните води, течащи в лесно ерозиращата се почва, може да са причинили кратера.

Дълбочината на дупката е около 20 метра.

Вулканът Попокатепетъл е на около 50 километра западно от Санта Мария Закатепек. Земята там съдържа находища на пепел и фини вулканични фрагменти.

Според Американския геологически институт дупки се образуват, когато подземните води циркулират под земята, разтваряйки скалата под повърхността и създавайки пространства и пещери под земята.

Властите многократно предупредиха обществеността да стои далеч от кратера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *