Община Разлог закупи висок клас инжектор за скенер на болницата

Община Разлог закупи инжектор за скенер за диагностика, с което значително се увеличават диагностични възможности на болницата.

Докато в условията на нативен контраст диагностичната стойност е около 70%, при контрастното изследване тази стойност е 95%. Чрез новата апаратура се разширява и обемът като вид изследвания.

„С инжектора се осигурява прецизна и бърза диагностика – условие за успешното лечение на пациентите“, каза завеждащият отделението по образна диагностика д-р Рускова и заедно с управителя на МБАЛ Разлог д-р Божидар Велев благодариха на Общински съвет Разлог и на кмета Красимир Герчев за подкрепата и цялостното модернизиране на болницата.

„Поредната инвестиция на община Разлог в МБАЛ Разлог е изключително важна и значима“, коментира градоначалникът и допълни: „От една страна улеснява болницата и лекарите в диагностиката, от друга повишава успеваемостта на лечението на пациентите, но не по-малко важно е, че пациентите ще правят необходимите изследванията тук, без да се изпращат в други лечебни заведения.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *