Обирите на инкасо: Как се печелят 500 000 лв. за 3 минути?

Как се печелят 500 000 лева само за 3 минути? Отговорът не е по вкуса на Темида – с обир на инкасо автомобил. Точно три минути е извършен грабежът на 500 хил. лв. край Перник в сряда сутринта. Това показват записи от охранителните камери на денонощно заведение на крайпътен ресторант на АМ „Струма“.

Според криминалисти престъплението е дело на професионални престъпници с добра организация. Не се изключва и хипотезата за участие на вътрешен човек, който е снасял информация на бандитите за маршрута на инкасовия автомобил и графика, по който той обикаля обектите по трасето, от които събира парите.

На този етап това е само версия, за която все още нямало събрани доказателства. Към момента няма следи и обективни находки, които да свързват извършителите на този грабеж с обира на 1 млн. лв. пак от инкасо в Перник в средата на декември 2020 г. За този удар няма задържани, казват разследващи. По тяхно мнение връзка е възможна, тъй като има прилики по начина на извършаване на двата грабежа, но засега липсват конкретни улики.

По случая за обира на АМ „Струма“ е образувано наказателно производство, което е срещу неизвестни извършители и под наблюдението на Окръжната прокуратура в Перник. На мястото на обира са направени огледи, иззети са материали за експертизи. Анализират се записи от охранителните камери на заведението, пред което става грабежа на парите от инкасото, пише „България Днес“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *