Няма опасност за газопровода при Покровнишкия мост

Няма опасност за газопровода при Покровнишкия мост

Буйните води на река Струма компрометираха Покровнишкия мост, който свързва Благоевград със селата Покровник, Лешко, Габрово, Падеш и Мощанец и пътят към момента е отцепен. Оттам минава и газопроводът, който захранва целия град.

Ако мостът пропадне, по всяка вероятност ще го скъса. За момента обаче такива опасения няма, каза тази сутрин за Радио Благоевград директорът на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов

„Нещата са под контрол. Ситуацията е стабилна. Като че ли пропадането на моста към момента е спряло. Снощната операция, която проведоха колегите предотврати опасността от прекъсване на газопровода и към момента смятам, че нещата се контролират изцяло. Това обаче не значи, че мостът е безопасен и може да бъде използван. Ще е необходимо време и много добра преценка на експертите по това какво трябва да се прави, как да се укрепи, че да може да се използва“.

От фирмата, собственик на газопреносната мрежа също уверяват, че няма изтичане на газ. Поставени са и предупредителни табели, които предупреждават хората, че движението през моста е затворено. Обходният път е през Зелендолско шосе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *