Няма никаква следа от сноубордиста, прекратяват активното търсене

Няма никаква следа от сноубордиста, прекратяват активното търсене

Спасителите не успяха и днес да открият изчезналия сноубордист в Рила планина. С това се слага край на активното и масирано търсене, защото температурите рязко се покачват и започва топене на снега. В района става опасно и е безмислено да рискуваме живота на хората, каза шефът на ПСС Емил Нешев.

Според него тактиката от тук нататък ще бъде следната- ще се наблюдава склона, където е паднала голямата лавина и евентуално може да се търси в безопасни участъци край гората.

Днес спасители от София, Благоевград и Банско часове наред претърсваха мястото където бе локализиран телефона. Периметър около 1 дка е обходен, но не са открити нито дреха, нито някаква вещ от изчезналия сноубордист, за който предполагат,че го е затрупала лавина.

„За съжаление направи се всичко което можеше, хората денонощно търсиха активно в първите дни, но на практика ние не знаем къде да търсим, стреля се напосоки, коментира Емил Нешев.

Сноубордистът изчезна преди десет дни, на 21 март. Тогава последно той е видян от приятелите му на пистата в м.Картала в ски-център Картала. След това се е отклонил от пистата и се е спуснал вероятно в един от улеите на района, наречен Американката където са паднали по същото време две лавини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *