Новото поколение Audi Q3 е напълно разсекретено

Третото поколение на кросоувъра Audi Q3 се готви за дебюта си през 2024 година. Според Motor1 иновацията ще получи променен дизайн и нови технологии. Тестовите прототипи на Audi Q3 бяха забелязани за първи път през септември тази година. Те са покрити с камуфлаж, но основните промени могат да се видят.

Следващото поколение на кросоувъра ще бъде много различно от настоящия модел. Отпред ще се появи отделна оптика и широка радиаторна решетка с нов дизайн. Задните светлини ще станат по-тънки в сравнение с кросоувъра от второ поколение. Те ще бъдат направени в стила на електрическия автомобил Q4 e-tron .

Освен това третото поколение на кросоувъра ще бъде последното с двигател с вътрешно горене. Новостта ще се базира на платформата MQB Evo, която ще споделя с Volkswagen Tiguan.

Очаква се третото поколение Audi Q3 да се предлага с хибридни силови трактове с мощност от 201 до 268 к.с. Базата ще бъде „мек“ хибрид с 1.5-литров двигател с турбокомпресор и мощност 130 к.с.

Audi Q3 ще се сглобява в Дьор, Унгария. Моделът Audi Q2 скоро ще бъде спрян от производство, след което новият продукт ще се превърне в най-достъпния кросоувър на марката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *