Новините

Новият парк в град Разлог ще има зоокът и въжен мост

Община Разлог започна проектирането на новия парк за развлечение и отдих. Идеята за новата атракция е насочена към изграждането на място за отдих и почивка в максимално запазена естествена среда.

Първоначалните проектни дейности, които предстои да се реализират на площ от 40 дка в местността Саровица, обхващат обособяването на свободни зони за групови занимания, пикник и спорт, различни атракциони за деца и възрастни, част от които дълга пързалка и въжен мост.

Съоръженията на обособените места за различни видове интереси ще бъдат изградени от естествени материали – дърво и камък, между естествено залесената борова гора, за да се запази близостта на природата. Между запазената растителност е предвидено също изграждането на въжен мост и обособяването на зоокът с различни видове животни.

Паркът ще бъде изграден поетапно, като част от атракционите ще бъдат отворени още през следващите месеци. Във връзка с постъпили предложения от жители на град Разлог, свързани с визията на парка, Община Разлог остава отворена за още идеи за финалното работно проектиране, както и за оригинално име, до края на месец февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *