Нова детска градина отвори врати в Банско с водосвет

Нова детска градина отвори врати в Банско с водосвет

Детската градина бе открита с тържествен водосвет и символично прерязване на лентата. Шестият филиал на Детска градина „Здравец“ в Банско е дългоочаквана придобивка за града.

Просторната, слънчева и модерна сграда е построена за 4 групи по 25 деца. Освен всички необходими помещения за игри, занимания, спане, хранене, хигиена и медицински грижи, в новата детска градина е изграден и физкултурен салон със зашеметяваща гледка към планината.

В техническо отношение сградата на новото детско заведение в Банско е в пълно съответствие със съвременните изисквания – инсталирани са асансьор за деца с двигателни проблеми и два кухненски асансьора, както и модерна отоплителна система.

Кметът Иван Кадев честити откриването на новата детска градина с пожелание децата да растат в нея здрави и щастливи. Той изказа благодарност към всички, които са допринесли за изграждането ѝ. Досега за нито едно дете в Банско не е направен отказ за прием, дори и за тези, чиито родители идват в града като сезонни работници. По време на събитието се спазиха всички мерки свързани с разпространението на COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *