Новак Джокович пак остава без виза, журналисти го обиждат в ефир

Новак Джокович пак остава без виза, журналисти го обиждат в ефир

Правителството на Австралия възнамерява пак да отнеме визата на Новак Джокович. Това пишат днес вестниците в страната, като се позовават на свои източници от кабинета. Адвокатите на Джокович обаче планират веднага да обжалват.

Сръбската тенис звезда пристигна в Австралия без ваксинация срещу коронавируса. Това е забранено, като изключение се прави само за хора, които имат медицински причини.

Междувременно проучване показва, че повече от 80% от австралийците смятат, че визата на Джокович трябва да бъде отнета.

Веднъж вече сърбинът спечели обжалване в съда, но след това се разбра, че е подал невярна декларация пред граничните служби. Появиха се и съмнения, че медицинското изключение е получено на базата на фалшиви документи.

В същото време двама водещи на новинарската емисия на австралийския телевизионен канал Channel 7 забравиха, че микрофоните им са включени и изразиха искреното си мнение за аферата Джокович с няколко цветисти фрази, пишат световните медии.

Ребека Мадерн и Майк Еймър се прославиха в социалните мрежи след като в сряда, смятайки че микрофоните им са изключени, обсъдиха пред стъписаните зрители какво наистина мислят за тенисист № 1 на планетата. В непринуден разговор помежду си, който изтече в ефир, те обвиняват Джокович, че е фалшифицирал декларацията си за влизане на границата, но че най-вероятно това ще му се размине. Ребека Мадерн казва, че съжалява, че сърбинът има голяма подкрепа, и го нарича „лъжец“ и *задник*.

Същото казва и Майк Еймър, който добавя още: „Той имаше *шибано* извинение и след това се забърка в *шибаните* си лъжи“. Разговорът се провежда докато двамата се подготвят да прочетат новините в 18:00 часа в телевизионното студио в Мелбърн.

Въпреки че мнозина призовават журналистите да се извинят за „непрофесионализма си“, огромен е броят на тези, които се обявиха в тяхна защита, изтъквайки, че двамата просто са казали онова, което всички си мислят.

Дори и така да е, възможно е това да има последствия върху кариерите на двамата тв водещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.