Новините

Нинова: Нямаше партия, която да реализира третия мандат, особено след скандала с Nexo

„Не можа да се състави правителство и с първия мандат, и с втория мандат, така че това е общ неуспех на 48-ото Народно събрание. Нямаше партия, която да успее да реализира третия мандат, особено след скандала с Nexo“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, след като върна третия мандат за съставяне на правителство.

„Не можахме да приемем Бюджет 2023, с него можехме да овладеем инфлацията. Законите по Плана за възстановяване и Закона за съдебната реформа не можахме да прием. Това са ключови неща, които останаха за довършване“, каза още Нинова.

Тя коментира, че датата на следващите избори е работа на президента.

„Конституцията не определя конкретен срок. Затова слушаме специалистите, които казват, че трябва изборите да се насрочат във възможно най-кратък срок, иначе вървим по ръба на Конституцията“, подчерта Нинова.

Лидерът на БСП очаква трудна предизборна кампания. Според нея резултатът от изборите ще пренареди местата в Народното събрание.

„Виждам у хората умора от избори, апатия от политическия живот. За нас това е основният политически опонент и основната цел – да ги убедим, че е важно да гласуват, защото чрез тяхната воля и техния глас ще се реши тяхното бъдеще, не нашето или на партията“, изтъкна Нинова.

БСП подкрепя категорично парламентарната република, заяви още лидерът на социалистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *