„Никнат“ веселите къщички на коледното градче в градската градина

Необичайно коледно градче „изниква“ в Благоевград. Малки кокетни къщички се подреждат една до друга и грейват в различни коледни светлинки и пъстроцветни гирлянди. Живите елхи са окичени с коледни играчки и светлини. Тази година градската градина ще се превърне в място с неповторима атмосфера, където жителите и гостите на града ще имат възможността многократно да се докоснат до коледния дух по неповторим начин.

Минувачите се усмихваха, а много от тях казаха, че им напомня на коледното градче в гръцкия град Драма.

Т. нар. весели къщички или „кочинки“, както мило ги наричаха благоевградчани, ще останат в историята. Коледното градче ще предлага на едно място топли напитки – капучино, ароматен чай, топъл шоколад, ще има обособена грил зона и сцена, на която ще се представят различни прояви – караоке за деца, занимателни игри, танцови изяви и др.

Жителите и гостите на Благоевград ще могат да станат свидетели на това как небезизвестните Логодажки баби приготвят популярния местен шарен хляб. Мотото на Коледния фестивал в Благоевград тази година е „Да бъдем заедно на Коледа“, в което се фокусират двете основни послания за този хубав празник – да бъдем и заедно.

Коледното градче в градската градина ще бъде открито на 2 декември, като непосредствено преди това ще се състои традиционното тържество за запалване на коледните светлини на пл. „Георги Измирлиев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 5 извънредни точки на сесията на Общинския съвет – Благоевград
Next post Вандали изкъртиха парапет при стълбите на АУБ