Ники от Стамболийски разтървал скандалджии, върнали се и го наръгали

18-годишният Ники Момин, който бе намушкан в ръката пред денонощен магазин в Стамболийски, е разтървал две групи от жители на ромската махала в града.

Двете групи роми се карали за нещо, а един държал голям камък. Младежът се намесил, за да не ескалира скандалът и да пострадат невинни хора. Казал на един само да хвърли плочата, която е взел.

„Хвърли плочката, която си взел“, му били думите и сънародниците ни се разотишли. Тази случка се разиграва около 22 часа в центъра на Стамболийски. Час и половина по-късно – около 23,30 часа, тези мъже, които той е защитил от другите, се върнали, но вече не били сами. Заедно с тях имало няколко деца и 1-2 жени. Всички те били жители на ромската махала в Стамболийски. „Цяла тумба са отишли да се разправят с него“, разказаха близки на жертвата.

Братята се нахвърлили с обидни думи към Ники, който не им останал длъжен. Минута по-късно срещу младежа вече бил изваден нож, а нападението завършило с тежка рана на ръката. Ники не се усетил веднага, че е бил наръган. „Дали от адреналина, дали от шок, не знам, но веднага е избягал към друг магазин, пред който имало негови познати. Тогава е видял, че кърви“, разказаха близки на пострадалия младеж. Бил подаден сигнал на 112 и извършителите на нападението били задържани.

„Ножът още не е намерен“, казаха още роднините на 18-годишния тийнейджър. Вечерта след нападението младежът е бил опериран. Медиците са установили разкъсани седем сухожилия на лявата му ръка. Предстои да му бъде извършена и втора операция. Родителите на пострадалия младеж искат най-тежки наказания според закона за нападателите на сина им. Те настояват жителите на ромската махала в Стамболийски да понесат своята отговорност пред закона и да бъдат съдени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *