Не е за вярване, но тиквените семки са много полезни за…

Не е за вярване, но тиквените семки са много полезни за…

Тиквата е полезен плод, който е добре да включваме в менюто си. Консумацията й ни зарежда с редица вещества, от които тялото се нуждае. Дали обаче сте наясно с ползите от тиквените семки и защо всъщност е важно да ги консумираме?

В днешната статия ще ви разкажем именно за това. Защо е препоръчително да консумираме тиквени семки и какви са ползите от тях? Малцина са наясно с това, че тиквените семки са изключително полезни за нас. Те могат да подобрят настроението на човек, както и да облекчат болката. Те са изключително богати на магнезий, калий, калций, цинк, омега-3 мастни киселини, които се грижат за здравето на сърцето и спомагат за регулирането на кръвното налягане.

Ето какви са и останалите ползи, които можете да извлечете от тиквените семки:

• Облекчават симптомите на менопаузата; Жените, които са в менопауза, трябва да похапват тиквени семки колкото се може по-често. Те ще им помогнат да подобрят настроението си, ще облекчат болките в ставите и главоболието.

• Понижават лошия холестерол; Ако страдате от лош холестерол, за предпочитане е да включите семките на тиквата в менюто си. Използвайте ги като допълнително средство за намаляване нивата на лошия холестерол.

• Предпазват ни от диабет; Тъй като тиквените семки са богати на ненаситени мастни киселини, те успяват да регулират нивата на кръвната захар и по този начин ни предпазват от диабет.

• Помагат за сваляне на килограми; Още едно полезно свойство на тиквените семки, за което е добре да знаете. Те са чудесна добавка към здравословното ни меню. В тях се съдържат много фибри и протеини, които имат решаваща роля за свалянето на килограми.

• Облекчават симптоми на артрит. Семките на този плод имат противовъзпалителен ефект. Препоръчва се хората, които страдат от това заболяване, всеки ден да похапват по 30 грама от ядките и се очаква да облекчат до някаква степен симптомите.

Включете тиквените семки в менюто си, защото те са много ценни за човешкия организъм!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *