Нехайни медици уморили 70-годишна жена в Спешното в Пловдив

70-годишна жена в спешно състояние е починала в пловдивска болница заради липсата на адекватна медицинска намеса. Това разказа пред Би Ти Ви дъщерята на починалата жена. Близките са готови да сезират прокуратурата, Здравната каса и ръководството на лечебното заведение за това, че не й е била оказана навременна лекарска помощ.

На 6 януари майката на Веселина Ангелова е докарана по спешност с линейка в частната болница „Каспела“ с много ниско кръвно, силни болки в ляв бъбрек и световъртеж.

След преглед в спешния кабинет я насочват за прием към отделението по урология.

„Д-р Христов прегледа майка ми с ехограф и диагностицира инфекция и запушване на левия бъбрек. Назначи дренаж и евентуално отстраняване на бъбрека, ако инфекцията не бъде овладяна“, разказа Ангелова.

След прегледа обаче спешни действия не са предприети, дренажът е насрочен за сутринта, а жената е настанена час по-късно в отделението, където е оставена на грижите на близките си.

„През нощта нямаше дежурен лекар, а само сестра и две санитарки“, разказва Веселина Ангелова.

Едва три часа след приемането на болната започва вливане на антибиотик, но състоянието на жената се влошава. Изпада в делириум, губи съзнание и започва да буйства. След молбата на близките в 3 и половина сутринта вместо специалист по бъбречни болести пристига ортопед, който предлага да бъде поставен кислород.

Жената издъхва в шокова зала в 5,30 ч. сутринта.

„Майка ми беше спешен пациент за интензивно лечение, а тя беше оставено като на хотел, без да получи медицинска грижа“, твърди дъщерята на починалата.

Според позицията на болницата 70-годишната пациентка е била с урологичен сепсис и е била подложена на интензивно лечение. От „Каспела“ твърдят, че е направен скенер на болната и е установена бъбречно-каменна болест и възпаление на левия бъбрек. Поставена е на антибиотик и са предприети спешни действия. Поради заетост на дежурния от нощната смяна, била прегледана от заместващ негов колега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *