Невероятните ползи от консумирането на кестени

Невероятните ползи от консумирането на кестени

Поради своя химически състав кестените имат многобройни полезни свойства. Те влияят благотворно на човешкото тяло по следния начин:

– съдържат диетични фибри и подобряват храносмилането;

– пектините намаляват киселинността на стомашния сок, а това е чудесно за панкреаса;

– аминокиселини, минерали, витамини и флавоноиди имат бактерициден ефект и намаляват риска от развитие на различни вируси;

– витамини, ненаситени мастни киселини са с благоприятен ефект върху чревната подвижност;

– комбинацията от аскорбинова киселина и минерали прави продукта полезен за хора със заболявания, засягащи състоянието на мозъчните съдове;

– кестените намаляват риска от развиване на атеросклеротични плаки и подобрява притока на кръв.

Приготвят се и отвари за външно приложение като лосиони и отвари, подходящи срещу рани, за облекчаване на отоци, тромбофлебит или дори разширени вени.

Високото съдържание на витамин С засилва ползите за здравето от консумация на кестени. Имат добро въздействие при настинки и възпалителни състояния и заболявания на горни дихателни пътища.

За мъже

– Завишеното съдържание на фибри и на протеини и наличието на пектинови вещества ги правят особено полезни за мъжете.

– Сапонините оказват влияние върху синтеза на мъжки хормони, а това допринася за нормализирането на репродуктивната система.

– Кестените са полезни и за мъже над 40 години като натурално средство за подобряване на потентността. Тинктурите от тях се използват в комплексна терапия срещу аденом на простатата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *