Небивал интерес към обществена поръчка за 90 хил. лв. за ремонт

Небивал интерес породи обществената поръчка за ремонта на покрива на административната сграда на ТП „Държавно горско стопанство Сандански“. Стойността на поръчката, обявена от Горското в Сандански, е за сумата от 93 300.00 лв. без ДДС, но до крайния срок за подаване на заявления за участие – 20 септември, документи подадоха 10 фирми.

Впечатление прави, че най-много желаещи да ремонтират покрива на Горското стопанство в Сандански са фирми от Самоков – „ТРАЙКО СТРОЙ БГ” ЕООД на Борис Райчов, „ТОДИС” ЕООД на Стоян Нанов, „ГОШКО ПОКРИВИ” ЕООД на Албена Трайкова и ЕТ „АС-СТРОЙ – ЯНКО СЛАВЧЕВ” на Янко Славчев. Софийските дружества са само две – „БГ СТРОЙ – Д” ЕООД на Борислав Иванов и „КОПЕКС И КО” ООД на Чавдар и Силвана Савови.

Единствените фирми от Пиринско, подали документи за участие в обществената поръчка, са „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД” ЕООД на благоевградските бизнесмени Николай Динков и Георги Ставрев и „БЕТОН” ЕООД на бизнесмена от Сандански Андон Червенков. Другите фирми, участващи в надпреварата за аварийния ремонт на покрива на ТП на „ДГС Сандански”, са „ДИ АР АР КОНСТРЪКШЪНС” ЕООД на бургазлията Давид Рамаданов и „ЕПОС ГРУП” ЕООД с управители Детелин Тодоров и Юсмен Юсмен от Провадия.

Дървеният материал, необходим за ремонта на дървената конструкция на покрива, който е около 40 куб.м общо, ще бъде предоставен от ТП „ДГС Сандански“, пише „Струма“. За изграждането на дървената конструкция са предвидени 24 куб.м греди, а количеството на дървения материал за дъсчена обшивка е 13.50 куб.м. Дейностите по ремонта на покривната конструкция на административната сграда на ТП „ДГС Сандански“ е с цел осигуряване на безопасността на служителите на стопанството, мотивират се от Горското стопанство.

Победителят в обществената поръчка ще трябва да демонтира старите керемиди и улуци, като ги подмени с нови, както и да подмени дъсчената обшивка и старите елементи от конструкцията и да достави и монтира тръби и извърши други дейности съгласно техническата спецификация.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности, предвидени в обществената поръчка, е до 45 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Oбщина Благоевград става собственик на 23-те павилиона „Лафка“, пускат ги на търгове
Next post Лозарите в Санданско: Реколтата е с отлично качество, но няма купувачи…