На 10-ти: Всички на факелното шествие против насилието над жени!

Шествие под надслов „Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жени“ ще се проведе в Благоевград. То се организира от Коста Козас, син на бизнес дамата Стефка Терзиева, която бе пребита през октомври пред блока, в който живее на улица „Илинден“.

Нападателят бе заловен в Сандански след двудневно издирване, а според потърпевшата поръчител на престъплението е бившият й съпруг Йоанис Козас. Наскоро срещу него бе повдигнато обвинение за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и незаконно държане на оръжия, дрога и боеприпаси.

Шествието ще се проведе на 10 декември в 17.30 часа. То ще започне от улица „Илинден“, където бе нападната и пребита Стефка, ще мине по булевард „Св. Св. Кирил и Методий“, ще мине през сградата на ОД МВР и ще завърши пред Съдебната палата.

„Изминаха почти два месеца от жестокото нападение над майка ми – Стефка Терзийска. Два месеца, откакто аз и семейството ми се сблъскахме с бруталната действителност в България – действителността на насилието, несправедливостта, беззаконието и поръчковите опити за убийство. Два месеца, откогато борбата срещу тази действителност се превърна в кауза за нас. През това време не е изминал ден, в който да не научим за поредния случай на насилие – за поредната бита, обезобразена, смачкана жена! Това е причината, в навечерието на втория месец от опита за убийство на майка ми, да инициираме факелно шествие в подкрепа на жертвите на домашно насилие, на всички жени, които не говорят за това, което се случва в домовете им“, категоричен е Коста Козас.

Шествието ще бъде под надслов “Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жени”. То ще бъде факелно – символ на желанието на организаторите и участниците да бъдат осветени истината на разследванията на подобни посегателства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *