Нашенка спаси двама и загина при пожар в Италия

Българката Наталия Бельова изгоря като факел днес призори, но преди това успя да спаси двамата възрастни италианци, за които се грижела от години в градчето Батипаля на 70 км южно от Неапол.

Според пожарникарите в близкия по-голям град Салерно, пожарът в къщата на старицата на 85 години и нейния 88-годишен съпруг избухнал някъде към пет часа сутринта. Най-вероятно бедствието е било причинено от искра в използваната за отоплението на спалнята на двамата газова печка с бутилка.

Сънародничката, която спяла в съседната стая, била събудена от виковете за помощ на възрастните хора и от разнеслия се гъст дим. Както съпрузите разказали на пожарникарите, Наталия влязла в стаята им и ги изнесла един по един на двора, след което се върнала да им вземе връхни дрехи, тъй като било студено и те били започнали да треперят. Но пожарът се бил разгорял толкова силно, пламъците вече излизали през прозорците и българката повече не излязла навън. Когато огнеборците дошли след по-малко от час, те я открили напълно овъглена и затисната от паднал таван.

Двамата съпрузи, за които се грижела Наталия Бельова в момента се намират в болницата на Салерно и според лекуващите ги лекари състоянието им е много добро. Новината за подвига на нашата сънародничка бе цяла сутрин водеща за всички италиански медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Съдът отне имане на Галеви за близо 2,5 млн. лв.
Next post ВИП щерки напират да са депутатки – вижте кои