Нашенка спаси двама и загина при пожар в Италия

Нашенка спаси двама и загина при пожар в Италия

Българката Наталия Бельова изгоря като факел днес призори, но преди това успя да спаси двамата възрастни италианци, за които се грижела от години в градчето Батипаля на 70 км южно от Неапол.

Според пожарникарите в близкия по-голям град Салерно, пожарът в къщата на старицата на 85 години и нейния 88-годишен съпруг избухнал някъде към пет часа сутринта. Най-вероятно бедствието е било причинено от искра в използваната за отоплението на спалнята на двамата газова печка с бутилка.

Сънародничката, която спяла в съседната стая, била събудена от виковете за помощ на възрастните хора и от разнеслия се гъст дим. Както съпрузите разказали на пожарникарите, Наталия влязла в стаята им и ги изнесла един по един на двора, след което се върнала да им вземе връхни дрехи, тъй като било студено и те били започнали да треперят. Но пожарът се бил разгорял толкова силно, пламъците вече излизали през прозорците и българката повече не излязла навън. Когато огнеборците дошли след по-малко от час, те я открили напълно овъглена и затисната от паднал таван.

Двамата съпрузи, за които се грижела Наталия Бельова в момента се намират в болницата на Салерно и според лекуващите ги лекари състоянието им е много добро. Новината за подвига на нашата сънародничка бе цяла сутрин водеща за всички италиански медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *