Настимир Ананиев: Където пипнем, бликва корупция

„В момента сме на вододел на прехода. Ако това правителство получи мнозинство в парламента, ще могат да се продължат реформите.“ Това мнение изрази пред БНР Настимир Ананиев от ПП.

„Оптимист съм по няколко причини. След интервюто на Слави Трифонов много хора от народните представители от ИТН и тези, които напуснаха, си дадоха сметка, че когато лидерът ти те лъже, значи има проблем“, заяви Ананиев. Той посочи като приоритети бюджета и законите за КПКОНПИ и енергетиката, като ги нарече трите фокуса.

„В момента където пипнем, руква корупция навсякъде.“ Тестът е бюджетът на първо четене, подчерта Настимир Ананиев. „За мен първа точка утре трябва да бъде бюджетът на държавата. Утре ще има много голям, тежък дебат.

„Проблемът е свързан с много пари. Едното е пари за пътища, другото – контрабандния хъб, който ние спряхме“, коментира Ананиев за причините за разрива в коалицията. По думите му 7 пъти е нараснала „спряната проверена пестицидна стока“, откакто бе предприета промяната на границата.

„Записването, за да създадеш шоу, да създадеш драма – на хората им писна от драми и шоута. Това не е начинът да се прави политика“, изтъкна Ананиев относно представения вчера запис на разговор между спортния министър в оставка Радостин Василев и депутата от ИТН Христинка Иванова. Депутатът от ПП няма информация дали Василев ще остане министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *