Народът в паника: Домовете за бежанци преливат

Българският народ изпадна в паника посред лято. Не стига, че трябва да се бори с ужасните жеги и пожарите, със задръстванията от и към морето, както и да чака да бъде съставено работещо правителство, сега му дойде нов проблем на главата – мигрантите.

От няколко дни ни разясняват как трябва да се очаква нова мигрантска вълна, заливаща Европа, което вече наистина е притеснително за държава с размерите на България.

Окоза се, че у нас няма достатъчно свободни места, т.е. няма никакви! Над 460 мигранти при капацитет от 300 се намират в момента в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

От няколко дни там настаняват мигрантите, които са влезли от Гърция, докато тези от Турция се връщат обратно. Сред настанените има много младежи има и жени, включително бременни, както и непълнолетни.

В специализирания Дом за настаняване на чужденци в Любимец капацитетът също е изчерпан. Там са настанени над 600 мигранти. Не по различно е и положението в другия център, разположен в Пъстрогор.

„Не знам до какво ще доведе това, но нещата не отиват на добре. Преди време имахме сериозен проблем с мигрантите, които не се подчиняваха на никой и на никакви правила, ходеха и правеха каквото си поискат, хората живееха в страх. Сега явно ни очаква същото – те ще завземат необитаемите къщи, които не са никак малко в околията. И после ходи ги гони и търси“, сподели пред Lupa.bg жител на Любимец.

След затоплянето на времето и разхлабването на противоепедимичните мерки отново е регистриран засилен поток от мигранти. Те идват основно от Афганистан, Пакистан, Иран, Сирия, има и много кюрди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *