Народни рецепти смело се изправят срещу артрита

Артритът е болестно състояние на опорно-двигателната система, което засяга ставите. Самият термин е съставен от думи, които означават „става“ и „възпаление“. Под него се обединяват над 100 заболявания на ставите. Артритът е една от основните причини за инвалидизиране след 55-годишна възраст, но се развива и може да засегне много по-млади хора. С него можете да се преборите с подръчни средства и малко упоритост, следвайки някоя от 5-те най-лековити народни рецепти.

Едно пакетче сяра за вътрешна употреба и едно бурканче мед се смесват и разбъркват добре за първата от тях. Болното място се намазва чрез втриване с полученото мазило и се увива. Ако артритът е засегнал китките, може да се използват ръкавици. Процедурата се прави вечер, в продължение на 10 дни.

При втората рецепта се разбъркват ябълков оцет, сол и етилов алкохол и се омесват на тесто с брашно. След това тестото се разстила и с него се превързва възпалената става. Постепенно болката утихва, а след 10 процедури отшумява напълно.

Три пъти на ден преди хранене се пие по 100 мл сок от моркови и целина.

От полза ще ви бъде също, ако на болните стави поставяте затоплени дъбови листа – болката бързо отшумява. Заедно с това се пие и отвара от коприва, брезови листа и плодове от шипка. Билките се смесват в еднакви пропорции. Вместо дъбови листа може да се използват върбови кори.

При четвъртия илач ви трябват два дафинови листа, които се начукват на ситно и врят 10 минути в 300 мл вода. След това съдът се похлупва и се оставя да престои 2 часа. Пие се по 1 кафена чаша, 3 пъти на ден, 30 мин преди хранене. Лечението продължава 2 седмици, почива се 10 дни и при необходимост се повтаря.

За последната рецепта в 2 литра вода се сварява 1 стебло от билката слез. Към отварата се добавят 2 шепи трици и 1 чаена чаша свинска мас. След като сместа изстине, се разбърква добре, намазва се на парче памучен плат и се слага на болното място. Върху него се увива найлон и се завързва с бинт. Така престоява цяла нощ. На сутринта подутините и болките ги няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *