Напрегнато лято! Франция очаква 50 млн. туристи през лятото

50 млн. чуждестранни туристи през лятото на тази година очакват френските власти, въпреки налаганите ограничения срещу разпространението на коронавируса. Това заяви министърът на туризма Жан-Батист Льомоан в интервю за седмичника Le Journal du Dimanche, цитирано от RFI.

Париж очаква повечето посетители да са от Европа, тъй като ограниченията за други граждани остават по-строги. Например, азиатски туристи не се очакват до 2022 година.

Припомня се, че посетителите са били 35 милиона миналата година и 90 милиона през 2019 година. Така, властите показват оптимизъм за развитието на туризма през тази година.

Много французи вероятно ще прекарат ваканцията си в страната си с началото на четвъртата вълна от Covid-19 по целия свят, много французи избират да преоткрият териториите на своята страна. През 2020 г. 94 процента от французите са избрали Франция за почивката си. Тази година броят им вероятно ще бъде около 85 процента.“

В същото време се разрастват протестите в страната заради плановете да се изискват ваксинационни карти за нормални социални дейности, като вечеря на закрито в ресторанти, посещение на музеи или посещение на спортни събития на стадиони

Хиляди протестираха в Париж през последните три уикенда, като се сблъскваха и с полицията.

Бизнесът в страната с неохота приема пропуските, на фона на загрижеността как частните компании могат да наложат публичната политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *