Направете си домашен почистващ препарат от цитрусови кори

Цитрусовите кори се използват като тор в градината. Но се оказва, че това не е единствената област, в която могат да бъдат полезни.

В състава на цитрусовата кора се съдържат редица полезни елементи, които се използват за овкусяване на помещения. Възможностите обаче не свършват дотук.

Използвайки цитрусови кори като основа, можете да направите уникален препарат за почистване на кухня. Той е напълно естествен и следователно безопасен за здравето.

Всъщност, подготовката на такъв инструмент е много проста. Трябва да вземете един стъклен буркан, да сложите кората от цитрусовия плод там и след това да залеете с трапезен оцет.

След това затворете буркана с капак и го оставете за две седмици.

Готовият разтвор трябва да се филтрира, да се излее в бутилка със спрей и вече може да се използва в кухнята. Някои също препоръчват добавяне на малко количество етерично масло и вода към основния състав. Но това не е необходимо – разтворът така или иначе ще почисти добре всяка кухненска повърхност

Почистващият препарат на основата на цитрусова кора може да се използва за дезинфекция, както и за почистване на водопроводни инсталации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *