Нападател на “Етър“ обвини сина на Вили Вуцов в расизъм

Расистки скандал е на път да се разрази около мача „Етър“ – „Славия“, който завърши без победител.

Нападателят на домакините Миси Мезу обвини вратаря на „Славия“ Светослав Вуцов, син на Вили Вуцов, че го е нарекъл „маймуна“. Той написа в социалните мрежи, че е сигнализирал за това главния съдия Валентин Железов, който си е затворил очите и го е предупредил, че ще му покаже жълт картон.

Ето какво написа Мезу във Фейсбук:

„Днес се случи нещо лошо. Събитие, което няма място на футболен терен или в живота. Да бъдеш обиждан заради цвета на кожата, религията или друга причина е неприемливо. Когато предупредих съдията, че противниковият вратар ме обижда с “маймуна“ той не чуваше и дори ме предупреди за жълт картон. Опитах се да говоря с него, казвайки му, че е сериозно, но той не направи нищо. Питам се: Какво трябва да се направи, за да спре това? Не съм първият, нито последният, който страда от подобна ситуация, но съм уморен, не мога да издържам повече такива неща. Затова ще направя всичко възможно, за да се уверя, че расизмът няма място във футбола и света като цяло. Спрете расизма!!!!“

Камерите няколко пъти дадоха ситуацията, в която футболистът на „Етър“ показва на Светослав Вуцов, че го е чул какво му е казал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *