Най-сниманият плаж на света е на Сейшелите

Най-сниманият плаж на света е на Сейшелите

Плажът Анс Сорс д’Аржан (Anse Source d’Argent) се рекламира като най-снимания плаж в света и дори и това да не е точно така, със сигурност е най-сниманият на Сейшелите.

Огромните гранитни боулдъри на брега, заобиколени от синьо-зелените райски води и белия, фин като пудра пясък са идеалната комбинация, която посетителите запечатват с фотоапаратите си.

Морето тук е плитко, тъй като плажът е защитен от коралов риф. Мястото не е подходящо за гмуркане (освен при много висок прилив, но дори и тогава не е сред най-добрите места за гмуркане на Сейшелите), но плитката и топла прозрачна вода го прави идеален за семейства с деца.

Преди да тръгнете към остров Ла Диг, проверете часовете на приливите и отливите, тъй като по време на прилив плажът може целият да бъде погълнат в морето.

Самият плаж често се използва за сватбени церемонии, които се провеждат в изграден от естествени материали павилион направо на пясъка.

Често е и пренаселен – плажът е дълъг около километър и е широк около 20 м, а интересът към него е огромен заради славата му. Ако искате да си направите снимки без тълпи или да се насладите на плажа само за себе си, трябва да сте тук преди 10 сутринта.

Анс Сорс д’Аржан се намира на остров Ла Диг, на около 2 часа с ферибот от главния остров Мае.

Сейшелите, които дълго време останаха със затворени граници, обявиха, че официално приемат туристи от 25 март 2021 г.

На Анс Сорс д’Аржан са снимани сцени от редица филми като „Крузо“ и „Корабокрушенецът“, както и рекламните кампании на „Бакарди“ от 90-те, припомня dir.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *