Най-добрият употребяван автомобил на българския пазар под 10 бона

Въпреки популярността на бюджетните Volkswagen Polo, Golf, различни френски и японски предложения, статистиката на най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg показва, че най-предпочитаният употребяван автомобил с цена под 10 000 лв е второто поколение Skoda Octavia. По-конкретно потенциалните купувачи трябва да разгледат по-отблизо фейслифта на тази втора генерация, който се появява през 2009 година.

За под 10 000 лв на нашия пазар се предлага второто поколение Skoda Octavia с пробег от около 200 000 – 250 000 километра. Освен това този пробег свидетелства за надеждността на чешкия лифтбек. Препоръчва се закупуването на модел със стандартна автоматична скоростна кутия, тъй като роботизираните скоростни кутии DSG в повечето случаи вече не са в най-доброто си състояние.

TSI бензинови двигатели, чиято мощност е 122 конски сили. Според експертите такива двигатели са податливи на въглеродни отлагания по клапаните и често дефектират. Най-надеждният вариант е Fctavia с 1.6-литров агрегат със мощност 102 конски сили с ръчна скоростна кутия. Дизеловите варианти също са много добри, но предвид задаващата се „нова обстановка“, такива модели ще се препродават все по-трудно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *