Мъжът на Нефертити е бил извънземен?

Пирамидите не са единствената загадка на Древен Египет, която навежда на мисълта за извънземна намеса. Друг пример е фараонът Ехнатон – предполагаемият баща на знаменития Тутанкамон и съпруг на не по-малко знаменитата Нефертити.

Ако той беше наш съвременник, би направил шеметна кариера в Холивуд – без никакъв грим ми могъл да играе извънземен. Издължено лице със змиевидно изражение, яйцевиден череп, силно изтеглена назад тилна част.

Вместимостта на този череп е 1,5 пъти по-голяма, отколкото при обикновените хора. Пръсти – като паешки крачка, стъпала като перки, огромен тлъст задник. И женски гърди. Така съвременниците му изобразявали Ехнатон, и всъщност не изопачавали много действителността.

Останките на фараона, открити през 1907 година, се оказали силно повредени. Учените и досега не са 100% убедени, дали те принадлежат именно на Ехнатон.

Но повече или по-малко запазилият се в саркофага череп изглежда достатъчно странно за човек – огромно криво яйце.

Този череп истински ме порази, заяви известният египтолог проф. Доналд Редфорд и обеща да го изследва най-подробно.

Откъде идват тези толкова явни уродства? На този въпрос първо се опитали да отговорят патоанатомите, които представили резултатите от изследванията си на наскоро приключилата конференция в медицинския факултет на университета на щата Мериленд.

Ъруин Брейевман от Йейл смята, че фараонът е бил обезобразен от генетични отклонения. Той обаче открил едновременно проявление на няколко мутации: синдрома на Марфан, който удължава крайниците и лицето и прави пръстите като на паяк; синдромът на Клайнфертел кара организма да произвежда голямо количество женски полови хормони, което води до гинекомастия – поява на голяма женска гръд; синдромът на Фролих пък провокира складиране на мазнини по седалището и бедрата. А главата се издължила назад, тъй като в детството му рано се сраснали костите на черепа.

Поне два факта пречат да се приеме, че фараонът е бил просто един болен мъж.

Тези синдроми не се срещат наведнъж, а поотделно се проявяват само външно. Мъж, страдащ поне от един от тях първо е импотентен с микроскопичен полов орган и второ е безплоден.

Ехнатон обаче, както свидетелстват историческите хроники, не бил нито едното, нито другото.

Той имал внушително мъжко достойнство – нереално в съчетание с женските гърди и бедра. Държал огромен харем, имал две официални съпруги и повече от 10 деца. Само красавицата Нефертити му родила 6 дъщери.

Тутанкамон е син от втората му жена – Хия, за която се знае много малко. Освен това женствената фигура на Тутанкамон е сериозен довод в полза на това, че именно Ехнатон е бил негов баща.

Уфолозите пък смятат, че генетичните отклонения са резултат от експерименти на извънземни и по-точно гущероподобни същества, долетели от района на Сириус. Те се споменават от много древни народи, включително египтяните, шумерите и догоните.

Разбира се извънземните едва ли са имали преки сексуални контакти с обитатели на Земята. По-скоро чрез изкуствено оплождане влагали свой генетичен материал в човешки яйцеклетки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *