Мощен бизнесмен вдига 10 къщи за гости в Сандански

Собственикът на бутиков хотел и винарна в Сандански Петко Тинчев започва изграждането на 10 къщи за гости в изоставена орна земя в близост до хотела му в местността Соколовец. Всяка от къщите ще бъде със застроена площ от 100 кв.м и до тях ще има басейн с обем 170 куб.м. Планират се още помещения за масажи, съблекални и др., както и паркинг за 35 автомобили на площ от 730 кв.м.

Ваканционното селце ще бъде оградено с ажурна ограда от северозападната му страна, а достъпът до него ще се осъществява от североизток по ведомствен път, отклонение от главен път Е-79, информира „Струма“.

Инвеститорът „Вила Синтика“ АД наскоро получи разрешително от РИОСВ да направи подобрения и в хотела, включващи вътрешни преустройства, пристройка за асансьор, превръщането на съществуващата в момента Вегетационна къща в бар, както и изграждането на открит плувен басейн, открита тераса, детска и спортна площадка.

Така бившата Комплексна опитна станция в Сандански, където през 60-те години на миналия век бяха създадени българските винени сортове „Мелник 55”, „Мелнишки Рубин” и „Сандански Мискет”, ще се превърне в луксозен комплекс за отдих. След приватизацията на станцията от 3-ма агрономи тя светкавично бе преустроена в хотел, а близо до нея през 2008 г. приватизаторите направиха винарна и привлякоха за съдружник Тинчев, който в момента е едноличен собственик на целия фирмен капитал.

Основният бизнес на Тинчев е в областта на маркетинг анализите – само преди 10 г. той се захваща с маркетинг разузнаване за големи компании, но от 2014 г. фокусът на компанията се измества от консултирането и представянето на данните към тяхното извличане и анализиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *