Младите семейства най-чести купувачи на качествени жилища

Младите семейства най-чести купувачи на качествени жилища

Младите семейства са най-чести купувачи на качествени жилища в новите зони на елитните квартали на столицата, сочи анализ инвестиционна фирма.

Пазарът на жилищни имоти в София остава активен, въпреки пандемията от COVID-19. Броят на реално сключените сделки също продължава да расте при стабилни цени най-често в новите зони на елитните квартали. Това сочат наблюденията на инвестиционната компания Green Life City Home.

Така например проект на компанията в източната част на столицата привлича купувачите с по-високи бюджети заради утвърдения имидж на района, удобната локация и добрата възможност за избор на различни по големина функционални жилища.

„Младите семейства са основните купувачи в района. Запитванията са предимно от работещи в IT и аутсорсинг сектора, собственици на среден бизнес и мениджъри в големи компании, които разполагат с по-големи бюджети и търсят не просто жилище, а стил на живот”, изпълнителният директор в направлението градски имоти към компанията Христина Чернева.

Заетите в IT и аутсорсинг индустрията търсят да закупят първото си собствено жилище и са склонни да инвестират повече средства, за да получат по-високо качество и комфорт. Вторият тип клиенти пък са хора със собствен бизнес и мениджъри в големи компании, които искат да повишат стандарта си на живот чрез преместване в по-висок клас жилище. По думите й освен локацията, от ключова важност за клиентите са още строителството и устойчивостта на инвестицията във времето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *