Митко Щерев възроди „Осъдени души“

Митко Щерев възроди „Осъдени души“

Филмовият композитор на столетието Митко Щерев възроди една от емблематичните си песни „Осъдени души“. Маестрото записа нова версия на любимия на няколко поколения шлагер с младата певица Антония Маркова, солистка на представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България.

Ето какво разказва самият той: „Всъщност песен във филма „Осъдени души“ никога не е имало. Няколко месеца след премиерата (1975) оркестровата версия от лентата оглави единствената по това време класация за поп песни в БНР и стоя там 3 седмици. Тогава Иля Велчев написа тези уникални стихове и така темата от филма се превърна в песен.

С този кавър не целя да предизвиквам фурор или да вдигам шум около моята особа. Исках да направя нова версия на тази песен, в която аранжиментът да има водеща роля, и смятам, че поне за себе си го постигнах“. Освен на младата певица композиторът благодари на Цветан Недялков, изсвирил перфектни китари, както и на Теодор Янков, благодарение на когото аранжиментът е такъв, какъвто си го е представял.

Антония Маркова споделя в социалните мрежи: „Имах честта и доверието да бъда поканена от великия български композитор Митко Щерев да участвам в проекта му, в който дава нов живот и различен прочит на много от неувяхващите си произведения. Благодаря му сърдечно с целия си респект и уважение, че избра мен, за да представя и да реализираме заедно изцяло новия му вариант на легендарната и много любима за мен „Осъдени души“.

Нямам претенциите да се състезавам и да бъда сравнявана с единствената и неповторима Лили Иванова. С цялото ми възхищение към нея, искам само да кажа, че съм изключително щастлива и горда, че ми е дадена възможността да изпея за всички вас тази песен!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.