Мащабно! 350 артисти в новия видеоклип „Песен за Благоевград“

Нов видеоклип на своеобразния химн „Песен за Благоевград“, бе представен официално днес на специална церемония в зала „22-ри Септември“. Мащабната продукция е заснета по поръчка на Община Благоевград, а в реализацията на проекта са участвали над 350 изпълнители от различни творчески звена. Основни солисти са проф. Кирил Костов и младата музикална надежда, Александрина Механджийска. Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера – Благоевград, Градски детски хор и Биг Бенд – Благоевград също са част от огромния творчески труд.

Надграждане и приемственост – върху това се е развила идеята за реализацията на проекта, разказва нейният основен двигател, Жорж Гатев.

Текстът и музиката на популярната песен са дело на Димитър Янев. А за съвременното ѝ звучене, адаптирано за няколко оркестъра, хорови състави и индивидуални изпълнители, се е погрижил известният български инструменталист и композитор Валери Димчев.

Интеграция чрез културата и изкуството – така пък директорът на хуманитарното направление в общинска администрация, Силвия Домозетска охарактеризира крайния резултат.

Видеоклипът е реализиран от екип на българската музикална телевизия „Родина“. А премиерата в телевизионния ефир ще бъде на 17 юни, от 20.30 ч., когато ще бъде излъчен и празничният концерт спектакъл „Един площад пее. Един град пее и танцува“, заснет на 24 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *