Марва Оганян: Лечение на главоболие и мигрена без хапчета

Главоболие може да се появи от настинка, след грип, от високо кръвно, от това, че човек е изнервен или преуморен. Болки има в цялата глава, в предната или само в тилната част.

Понякога болката се концентрира само в едната половина на главата и това се нарича мигрена. Такава болка е особено силна, а някои я наричат и ослепяваща, заради това, че може да засегне само едното или и двете очи.

Как хората лекуват главоболие?

Най-често срещаното средство са болкоуспокояващите: Аналгин, Парацетамол, Нурофен, Ацефеин.

След това идва старото и често използвано средство – акупунктурата, която е на 5 хиляди години! Акупресурата също е не по-малко древна. Но се оказва, че резултатът от прилагането на тези два древни китайски метода помагат горе-долу така, както и лечението с лекарства. Резултатът е кратък и човек отново започва да се чуди как да се справи с досадното главоболие.

По същия начин действа и симптоматичното лечение (на признаците), със или без „химия“. За ден-два атаката на главоболието утихва, но после се връща с нова сила.

Къде е причината за това страдание?

Остеохондроза? Проблеми с гръбначния стълб? Но дори мануалната терапия не помага. Високо кръвно налягане? Как да го намалим, за да не се вдигне отново, съпроводено от типичното за хипертонията главоболие?

Много въпроси и почти никакви отговори. Но тези отговори могат да бъдат намерени само чрез ИЗУЧАВАНЕ НА ПРИРОДИТЕ ЗАКОНИ, обмяната на веществата в човешкото тяло и нарушенията на този метаболизъм.

И така, преди 200 години английският лекар и биохимик Александър Хейг открива, че има само една причина за всякакъв вид главоболие: НАТРУПВАНЕ в мозъчните обвивки на химикал – един от крайните продукти на протеиновия метаболизъм в тялото, наречен ПИКОЧНА КИСЕЛИНА.

Особено много пикочна киселина се натрупва при мигрена, настинка, грип, високо кръвно налягане. Но трябва да е ясно, че пикочната киселина може да се натрупва не само в менингите, но и в ставите. Тогава пациентът страда от един от видовете полиартрит – ревматичен, инфекциозен, неспецифичен, артроза и др., или – в бронхиалната лигавица – тогава има бронхиална астма. Ако е в стомашната лигавица, говорим за язва на дванадесетопръстника. А пикочната киселина, натрупана в кожата носи със себе си екзема, псориазис и т.н.

Ако има само една причина – замърсяване на тялото с пикочна киселина, тогава трябва да намерите начин да се отървете от нея, да почистите организма, за да не се появят болестите, които тя причинява

Пикочната киселина има кристална структура

Практически е неразтворима в кисела среда, докато в неутрална се разтваря. В тъканите на тялото се отлага под формата на миниатюрни кристалчета с много остри ръбове. Това са травматични клетки, които „закачат“ нервните окончания и стволовете – оттам идва и болката!

Ето защо, за да се отървете от пикочната киселина, е необходимо преди всичко да я РАЗТВОРИТЕ И ОТСТРАНИТЕ от тялото през бъбреците. За това трябва да ПРОМЕНИТЕ СРЕДАТА, в която са тъканите, ОТ КИСЕЛИННА НА АЛКАЛНА. Това може да се постигне само чрез промяна на естеството на храната – преобладаване на сурови растителни продукти в менюто, пресни плодове и зеленчуци, мед и прочистване на кухините на тялото, като преди всичко се наблегне на червата.

Моят дългогодишен опит в лечението на главоболие при най-различни пациенти – от деца до възрастни хора, показва, че почистването на червата чрез прием на много течности, съчетано с временно въздържание от храна, а след това преминаване на растителна диета в определени комбинации, напълно лекува главоболие. И това се случва без значение какво е неговото естество – било то болка, свързана с високо кръвно налягане, грип, синузит, преумора, безсъние, мигрена. В същото време кръвното налягане при пациентите се нормализира, те се отървават от синузит, алергични реакции от всякакъв произход, полиартрит, проблеми със съня, екзема, бронхиална астма, пиелонефрит и др.

По-малко храна, по-малко болка

Трябва да се знае, че когато се въздържате от храна, е необходимо да се пият настойки от лечебни билки. Използвайте такива, които растат в региона, в който живеете. Подслаждайте ги с мед и лимонов сок в продължение на 7–14–21 дни (в зависимост от възрастта и продължителността на заболяването и др.). Изчиствайте дебелото черво ежедневно с клизми, след което преминете към диета със сурови плодове и зеленчуци за период от три до шест седмици и ще се отървете от болката, която ви измъчва от години!

Лятото е прекрасен период, през който природата ни дава най-добрите си дарове: плодове и пресни зеленчуци. Възползвайте се от това време на годината, започнете да лекувате старите и новите заболявания по законите на всемира, а не в разрез с тях – лекарства, игли, цигари и т.н., и тя ще ви възнагради с добро здраве и дългогодишна радост от живота, пише Lekuva.net.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *