Манолова в Гоце Делчев: Ще завършим недостроената от 40 години болница

Ще проведем реформа в здравеопазването, за да се подобрят условията за лекарите и здравните грижи за гражданите. Като част от това ще работим, за да завършим 40 годишния строеж и оборудване на болницата. Това заяви лидерът на Изправи се БГ след срещата си в петък с управителя на гоцеделчевската УМБАЛ д-р Петър Филибев, организирана от кандидата за депутат Георги Япов.

С реформата в здравната система ще създадем стимули на лекарите да работят в болници като тази в Гоце Делчев, каза още Манолова.

Трябва генерална промяна във финансирането на лечебните заведения и гаранции, че болниците няма да се делят на такива в наши и ваши градове. Всеки човек има конституционно право на качествена, своевременна и достъпна здравна помощ, допълни Манолова.

Водачът на листата на Изправи се! Мутри вън! Димитър Делчев потвърди, че един от приоритетите му в новия парламент ще бъде подкрепата за УМБАЛ „Иван Скендеров“, така че да се превърне в регионален център за здравеопазване.

Наш приоритет е завършването на електронното здравеопазване, в което се наляха милиарди, но все още не е факт.

Предвиждаме спиране на доплащанията и приоритетно инвестиране в Спешната помощ. Има много малки населени места, които нямат достъп до бързо лечение, заради което се случва хората да не дочакат линейка.

Делчев подчерта, че анти-COVID мерките на правителството са хаотични, което се вижда с отмяната на решения 4 часа след приемането им. Трябва ново правителство, което да взима адекватни решения, придружени с навременна подкрепа за пострадалия бизнес.

Според него Изправи се! Мутри вън! има една от най-добрите програми по здравеопазване, в изготвянето на която се включиха и докторите от листата с номер 18 в Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *