Маноил Манев: Нямаме притеснения от ревизия, каквото повикало – такова се обадило

Аз се сещам за една стара българска призказка – „Каквото почукало, това се обадило“. Когато използваш уличен език, квалификации, обиждаш, няма как да получиш друго отношение. Така депутатът Маноил Манев от ГЕРБ коментира отказът на Бойко Борисов да отиде в парламента и лично да подаде оставката на правителството.

Според Манев е било категорично недопустимо отношението към бившия председател на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева, която и сега беше номинирана за поста от ГЕРБ. Депутатът обаче отказа да назове името на колегата от друга партия, обидил Караянчева. Вчера при обявяване на номинацията й имаше подигравки, а председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов коментира пренебрежително за „тази кърджалийска представителка“.

Според Маноил Манев новоизбраният председател на 45-тото Народно събрание няма опита на Караянчева. „Единият е администратор, другият има зад гърба си години в парламента на различни позиции“, каза той.

Маноил Манев бе категоричен, че ИТН са подвели избирателите си за мажоритарния вот. „Те им обещаваха мажоритарен вот през цялото си съществуване, и вчера се отказа от него“, коментира той.

„Не се притеснявам от ревизия на кабинета. Напротив, ще направим ревизия. Продължава да се изключва, че като се прави ревизия с парламентарна комисия, вътре ще има някой, който не участва. Няма такова нещо. Парламентарната комисия се съставя от всички парламентарно представени партии. Тази комисия ще направи ревизия. С удоволствие ще направим ревизия на много неща, които са се случвали“, обяви още народният представител.

Първа точка в дневния ред на Народното събрание за днес е проект за създаване на Временна комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 4 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *