Магически мехлем с лук за здрави колене

Магически мехлем с лук за здрави колене

Дискомфортът и болката в коленете преследват всеки човек в зряла възраст. Не е необходимо да се ползват скъпи мазила, за да се притъпява болката. Стара българска рецепта оправя положението само за 3 дни.

В половин литър олио се слагат 6 големи глави кромид лук – български, и 2 големи шепи чиста, пресята пепел от дъб. Сместа се слага в тенджера под похлупак и се вари на средно силен огън. Кромидът се слага с обелките и брадата.

Когато заври, с дървена лопатка се натиска отгоре лукът – не се бърка. Вари се, докато стане гъста кашица, като мехлем. Когато поизстине до търпимост, се намазва болното място. Отгоре се покрива с чисто памучно парче плат, покрива се и с найлон да задържа мехлема и за топло, а най-отгоре се слага вълнено парче плат или шал, който се завързва.

Оставя се да престои около час и половина-два. Сменя се, докато свърши мехлемът, около 10 пъти. Първия път много боли, втория – по-малко. На третия ден болката утихва. За едно денонощие човек става здрав и готов за работа. Трябва да се знае, че мазилото много цапа, затова трябва да се ползват стари дрехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.