Любо Ганев: Идват най-важните дни за волейболистките

„Много съм радостен, че точно в Пловдив започва голямото ни пътешествие в годината на женския волейбол“, заяви президентът на федерацията ни по волейбол Любо Ганев.

Той даде старт на волейболното шоу, което ще се проведе в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Ганев участва в пресконференция в модерното многофункционално заедно с Георги Титюков, зам.-кмет на града. На нея присъстваха още Илия Динков (първи вицепрезидент на БФ Волейбол), Евелина Апостолова (директор на залата), Иван Петков (треньор на националния отбор) и Жана Тодорова (либеро на националите).

„Най-важните състезания на нашите дами ще са в България. Сега идва Златната лига в Пловдив, после финалите в Русе и кулминацията е европейското първенство. Сигурен съм, че дотогава условията ще са по-добри и „Колодрума“ ще е пълен. Вярвам, че нашият седми играч – феновете, ще допринесат за успехите“, коментира още Любо Ганев и продължи:

„CEV взе решение, че победителят от Златната лига сега и следващата година ще участват в Челъндж турнира през 2022 г., който ще дава възможност за влизане в Лигата на нациите от 2023 г. Затова трябва да се раздаваме максимално за всяка топка. Резултатите рано или късно ще дойдат.“

„Екипът, който организира проявите, е много опитен. Като ръководство на федерацията ще дадем всичко от себе си. Да пожелаем успех на момичетата и треньорския щаб. И да напълним залата“, пожела Илия Динков.

„За мен ще е по-различно да играем пред пловдивската публика“, сподели Иван Петков и продължи:

„Дано това чувство бъде обвързано и с добри резултати. Очакванията от Златната лига е да сме шампиони. Преди две години успяхме и е нормално да имаме същите амбиции. Домакини сме и на финалния турнир. Имаме още два месеца да мислим за европейското. Имаме време за подготовка и разузнаване. Там амбициите са за запомнящо се представяне. И да зарадваме не само пловдивската, но цялата волейболната общественост в България. Сегашните мачове не са безпредметни. Всеки двубой, всеки гейм има значение за световната ранглиста. Задължени сме да играем и за бъдещето. С оглед на целите и залога ние трябва да имаме резултат.“

„От мое име и от името на отбора искам да кажа, че сме зажаднели за волейбол на българска земя. Хората в Пловдив обичат волейбола. Дано направим страхотна атмосфера и да победим. С всеки мач трябва да доказваме това на игрището. Никога не трябва да подценяваме съперник“, заяви Жана Тодорова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *