Любомир Стефанов: Припомняме си какво е ДПС да е на светло в управлението

ДПС е една от малкото партии в България, които отглежда и се грижи за своите партийни кадри. Това коментира в предаването „България, Европа и светът на фокус“ на Радио „Фокус“ политологът Любомир Стефанов.

„Дошло е време за ротация в Кърджали. Г-н Азис е и заместник-председател на Движението за права и свободи и ще продължи да бъде такъв и ще вземе друга позиция в Движението. Респективно, издига се нов човек в Кърджали, в никакъв случай външен, още по-малко неопитен за кандидат-кмет на емблематично място за Движението.

Това показва, че се търси приемственост, тъй като екипът най-вероятно ще остане същия, същевременно въвеждат се и нови лица плавно в политиката. Така се прави. И ще ми се да не се поддадат на това изкушение в последния момент да вадят от ръкава кандидати.

Тези хора да бъдат постепенно въвеждани в политиката, разбира се, че ще има място и за движения, сензации и партии, такива моментни ад хок, но би било редно гражданите да знаят и ние анализаторите, и вие журналистите, какво да очакваме от нашите политици, а не да ги виждаме от вчера за днес и да се чудим тези хора откъде дойдоха и какво искат да правят“, обърна внимание политологът Любомир Стефанов.

Относно настоящото управление на държавата, той изтъкна, че в момента си припомняме какво е ДПС да бъде на светло в управлението, не директно, но доста близо до първия ред: „Казаха, че подкрепят кабинета, известен вече като “Денков-Габриел“, защото има промени и те са 1, 2, 3, 4, 5 за които Движението ще даде подкрепа, но иначе за кабинета бланкетна подкрепа няма да има. Това е ролята на ДПС“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *