Личният лекар на починалата бременна жена: Направих всичко, но това не ме успокоява

Личният лекар на починалата бременна жена: Направих всичко, но това не ме успокоява

Личният лекар на 43-годишната бременна жена от Разлог Магдалена П., която изгуби битката с коварния вирус в благоевградската болница в събота проговори за в. „Струма”. Д-р Джупанов сподели, че е изпълнил всичко, което зависи от него, а къде има пропуски ще покаже проверката.

„Направил съм всичко, което зависи от мен, но за съжаление това не ме успокоява, защото резултатът не е хубав. Състоянието й изискваше спешен прием в болница. Предупредих семейството, че е изключително опасно и за плода, и за майката. Няколко пъти посъветвах близките максимално бързо да постъпи в болница и да потърсят гинеколог, тъй като състоянието й не беше добро, дори ги посъветвах да потърсят второ мнение“, сподели д-р Джупанов.

Той поясни, че в случая не е прилагано самолечение. На жената е било назначено лечение във вид на препарати, които са безвредни за бременността, добавен е и антибиотик при консултация с акушер- гинеколог. Д-р Джупанов сподели, че това е първият случай в лекарската му практика с фатален край. Семейството, приятелите и близките на бременната жена са в шок от случилото се, а черната вест се разнесе мълниеносно в събота.

Магдалена П. е имала неразположение още от по миналата седмица. Бременността й е проследявана от д-р Калоянова, акушер-гинеколог от Благоевград, с която са поддържали контакт по телефона. Имала е насрочен час за преглед в понеделник.

Според лекарите жената е била с тежка двустранна пневмония. По случая тече проверка на ИА”Медицински надзор“, която бе разпоредена от здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Магдалена П. е погребана още същия ден. Тя е от село Долно Драглище, но е омъжена в Разлог, откъдето е съпругът й. Семейството има едно дете – момченце в пети клас. Магдалена е служител в ОП „Паркинги и гаражи“, но заради бременността от януари месец е била в болничен.

Заради нарастващия брой на болни с усложнения от Ковид-19, които се нуждаят от хоспитализация, отделението по кардиология в МБАЛ – Благоевград също започна прием. Така с него ковидните отделения вече са 6 – инфекциозно, вътрешно, „Уши, нос, гърло“, неврологично, кардиологично, половината от хирургично, които са пълни с пациенти, които са над 100.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *