Лидерът на СДС в Пиринско оглави местната Комисия за защита от дискриминация

Бившият директор на цигарената фабрика в Благоевград Димитър Димитров оглави местната Комисия за защита от дискриминация, пише “Струма”. Той е назначен за регионален представител на вакантното от година и половина място след внезапната кончина на юриста Кирил Рамов през юни 2019 г.

Димитър Димитров е областен председател на СДС, който е партньор на управляващата партия ГЕРБ на евроизборите и на предстоящите парламентарни. Той е икономист по образование, а професионалната му биография е свързана основно с цигарената фабрика „Благоевград БТ“, като възходът му започва при управлението на ОДС. Тогава той е 1 г. икономически директор и 3 г. и половина изпълнителен директор, а паралелно с това е председател на Борда на директорите на Българо-украинското дружество за производство на цигари.

Дружеството разкрива фабрика в Украйна за меки опаковки за цигари, която просъществува 1 година, тъй като след идването на НДСВ на власт е закрита. Димитър Димитров е общински съветник от СДС в ОбС – Благоевград в периода 2003-2007 г.

През 2014 г. става областен управител на Благоевград в служебното правителство на проф. Георги Близнашки. След като бе сформиран вторият кабинет на ГЕРБ, чийто партньор стана Реформаторският блок – обединение на няколко десни партии, сред които и СДС, той беше назначен за гл. секретар в РЗИ – Благоевград.

По това време директор на РЗИ беше д-р Лена Павлова, която въпреки че се афишира като седесерка, бе уволнена от здравния министър Петър Москов. Тогава управленските функции временно пое Димитър Димитров до назначаването на новия директор на РЗИ д-р Михаил Кметски.

През 2017 г. бе обявен конкурс за мястото гл.секретар в РЗИ, като Димитър Димитров участва, но не бе допуснат до писмена защита, и на мястото бе назначен Методи Манов. Това се случи по време на служебния кабинет „Герджиков“, когато д-р Лена Павлова се върна на шефското място със съдебно решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *