Летният сезон в Гърция не започна добре, британците ги няма

Летният сезон в Гърция не започна добре, британците ги няма

Туристическият сезон в Гърция стартира с огромни загуби. Това отчитат от бранша след решението на Великобритания да остави страната извън така наречения „зелен“ списък, което доведе до вълна от отменени резервации, съобщава АНА/МПА.

Милиони британски туристи анулират резервациите си за почивка, след като Гърция остана извън „зеления списък“ на безопасните страни, публикуван от правителството на Великобритания.

Кметът на остров Родос обяви драматични последствия за туристическия бранш на острова, където повече от половината туристи са британци.

На остров Крит хотелиерите очакваха да достигнат поне половината от туристопотока преди пандемията. Кметът на град Ханя съобщи, че и на този остров британците и скандинавците са повече от половината туристи. Остава надеждата туристическият сезон на Крит да продължи и октомври.

На Санторини отчитат също масово анулиране на британските резервации. За сега към този остров има увеличен интерес от французи, германци и гърци, но загубите от британския пазар не могат да се покрият, коментират хотелиерите.

На Халкидики има вероятност загубата на британските туристи да се покрие от германци и преди всичко от туристи от балканските страни.

Поради епидемиологичната обстановка все повече чуждестранни туристи увеличават нощувките за престой, като избират почивка на едно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *