Лена Бориславова: Атакуват ни на няколко фронта, на прав път сме

Началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков – Лена Бориславова, се яви на разпит в Прокуратурата, където по-рано беше разпитан и министър-председателят.

„В момента има на няколко фронта атаки срещу действията на правителството, което възприемаме единствено и само като индикатор, че сме на прав път“, каза Бориславова пред журналисти.

Тя добави, че действията на кабинета са насочени към това да се възстанови законността, справедливостта и институциите „да започнат да вършат своите действия и отговорности, с които са натоварени по закон“.

Бориславова отбеляза, че правителството досега винаги е заявявало, че подкрепя да има институционален контрол. „Когато можем да помогнем, като граждани, на институциите да заработят както трябва, тогава винаги сме насреща“, добави тя.

Бориславова каза, че носи със себе си списък, като обясни, че той не е по-различен от информацията, предоставена вече от премиера Кирил Петков.

Тя е на разпит в прокуратурата заради участието си в срещата от миналата седмица между главния прокурор Иван Гешев и Петков.

По думите й тогава акцент е бил не списъкът с имена, а закриването на специализираното правосъдие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Бабикян се съмнява в искането на оставката на главния прокурор
Next post Петков: Не ни е страх от никой, институциите да си вършат работата