Лекар посочи храните, които провокират развитието на рак

Проучвания показват, че определени храни могат да провокират възпаления в организма и да увеличат риска от развитие на рак.

Професор Дейвид Заридзе обяснява, че доста често причината за развитието на онкологичните заболявания се дължи на неправилния начин на живот, липсата на физическа активност, на почивка, лошите навици, лошите условия на околната среда. Освен това Заридзе посочва и популярни храни, които провокират развитието на рак.

„Неслучайно преработените месни продукти бяха признати за канцерогенни. Те включват наденица, шунка, колбаси. Не става въпрос да не се докосвате до тези храни, но те със сигурност не трябва да са основното ви хранене“, казва професорът.

Той посочва и какво трябва да има в диетата на тези, които не искат да се разболеят от рак, а също така съветва да се увеличи физическата активност, пише dariknews.bg.

„Трябва да ядете повече зеленчуци и плодове. Те наистина намаляват риска от рак. Храненето трябва да бъде разнообразно, просто се фокусирайте върху растителни храни, риба, домашни птици“, казва още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *