„Левски“ взима 70% от парите за Робърта

„Левски“ все още няма официален договор за продажбата на Найджъл Робърта на „Ди Си Юнайтед“. Това означава, че на „Герена“ не са пристигнали жизненоважните пари, които да покрият забавени заплати на футболисти, треньори и служители.

Причина за това е фактът, че нападателят в момента е поставен под карантина заради пандемията от COVID-19. След като тя изтече, той ще мине през медицински тест и чак тогава продажбата ще стане факт.

„Мач Телеграф“ пише, че „Левски“ ще получи само 70% от парите по сделката сега. Останалите 30% ще бъдат преведени на „Герена“ чак през 2022 година. Тази клауза е заложена в договора между двете страни. Отделно „сините“ дължат малък процент от приходите от продажбата на бившия клуб на Робърта – „Камбюр“ Леуварден.

„Ще получим процент от трансферната сума, от която трябва да се извадят парите, които вече сме взели от продажбата на Робърта на „Левски“. Така че не става въпрос за процент от този милион, а от по-малко число“, коментира финансовият директор на нидерландския клуб Гералд ван ден Белт. Той не пожела да разкрие конкретната цифра, но обяви, че тя ще бъде с четири нули.

Припомняме, че „сините“ продават Найджъл за 1 300 000 долара на „Ди Си Юнайтед“, като тази сума на този етап е неофициално потвърдена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *