Къщата от „Сам вкъщи“ се продава за 5,25 млн. долара

Къщата, в която Кевин Маккалистър остана сам вкъщи по Коледа, се продава. Малкото имение с пет спални и шест бани в Уинетка, Илинойс, е пуснато на пазара за зашеметяващите 5,25 млн. долара.

По данни на американската агенция за недвижими имоти Zillow имотът е пуснат на пазара за първи път от 2012 г. насам.

След излизането на класическия филм от 1990 г., режисиран от Крис Кълъмбъс, къщата е преминала през изключителен ремонт.

Публикувайки разходка из интериора, агентите на недвижими имоти заявиха, че настоящите собственици са удвоили жилищната площ с добавянето на голяма зимна градина и са изградили модерно баскетболно игрище.

Къщата, описана от компанията като „една от най-известните къщи в света“, разполага също с две дневни, голяма кухня, гараж за три коли и „незабравимото стълбище“, по което 10-годишният Маколи Кълкин се спусна с шейна.

Преди това феновете на „Сам вкъщи“ получиха възможност да отседнат в къщата през 2021 г., когато Airbnb обяви имота за ексклузивен престой само за една нощ.

Подобни имоти, които са участвали във филми или по телевизията, също са достигнали главозамайващи цени, когато са били обявени за продажба.

През февруари тази година домът на музикалната легенда Фреди Меркюри в Западен Лондон беше обявен за продажба с оферта, надвишаваща 30 млн. паунда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *