Кървава луна и затъмнение през май ни правят сомнамбули

Астрономическият календар за май е богат на ярки космически събития. Очакват ни пълно лунно затъмнение, както и втора кървава луна след тази, която наблюдавахме на 27 април.

Пълното лунно затъмнение през 2021 г. ще настъпи на 26 май – то ще бъде видяно от жителите на Австралия, Тихия океан, Източна Азия, Северна и Южна Америка.

Въпреки това ще окаже влияние върху всички хора на планетата. Лунните затъмнения предизвикват повишена емоционалност, активност, неуравновесеност конфликтност. По време на лунните затъмнения са вероятни бурни изяснявания на отношенията, особено на почва ревност. Мнозина по това време изпитват главоболие и безсъние. Най-силно това явление се отразява на жените и децата. По време на затъмненията не е желателно да се правят хирургически операции, освен в крайно наложителни ситуации. Тези дни се считат за магически. Именно по време на затъмнението най-лесно можете да се избавите от вредни навици. Много хора, които са се опитвали да се откажат от цигарите, могат да успеят точно в този период. Безпроблемно става и прекратяването на връзки и изчерпани отношения.

Още по-мистичното е, че лунното затъмнение на 26 май ще съвпадне и с т. нар. „кървава луна”, или суперлуна. Това явление обичайно трае три до четири дни, а всъщност съвпадението на суперлуната с перигея продължава няколко минути. Астрономическият феномен се наблюдава, когато Луната се намира най-близо до Земята. Тази година и трите суперлуния ще се уцелят с пълнолунието. В такъв момент Луната има червеникав оттенък, който за хората в отминалите времена е бил предвестник на нещастия. В този период енергията се повишава. Много хора могат да имат неспокоен сън, кошмари, дори видения.

Емоционалността на човечеството също се покачва. Не е изключено да забележите, че интуицията ви е по-силна от обикновено. Доказано е, че суперлуната влияе на приливите и отливите на океаните. От древни времена билкарите излизали точно в такива нощи да събират целебни растения, защото тогава силата им ставала по-голяма. Учените твърдят, че лунните цикли са пряко свързани с нашето здраве. Суперлунието засяга различни процеси в организма и нарушава метаболизма на тялото. Действието на алкохола в този период е непредвидимо. Възможно е да се отключи сомнамбулизъм, както и да имаме проблеми със съсирването на кръвта. По-силно обаче е влиянието в психологически план, тъй като емоциите ни стават доста по-силни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *