Къде европейците мечтаят да почиват?

Къде европейците мечтаят да почиват?

Специализираният сайт European Best Destinations, който представя най-красивите места за туристи в Европа, направи анкета за най-мечтаните дестаниции за това лято, пише standartnews.com.

Прави впечатление, че някои от тях не са от най-познатите, но вероятно хората са използвали пандемията, за да разгледат и по-непознати маршрути и затова предпочитанията им са по-различни от тези преди година.

Португалският Рим

Много популярен е Брага, който е известен като португалския Рим заради голямото изобилия от архитектурни паметници и история, красиви църкви и манастири.

Неостаряващият Рим

И преди, и след пандемията италианската столица си остава предпочитана дестинация за пътешествия. Тя примамва туристите не само с музеите под открито небе, но и като идеално място за семейно пътуване или романтично пътешествие.

Хърватската Тоскана

Хърватският град Цавтат е също в челната тройка по предпочитание. Намира се близо до Дубровник, но го наричат хърватската Тоскана, защото животът там тече бавно и е идеално място за спокойна почивка.

Градът на седемте крепости

Изненадващо в класацията попада румънския Сибиу заради съчетанието на древната история и яркия дух на съвременността, в сърцето на Трансилвания, позната като града на седемте крепости.

Кефалония

Остров Кефалония, най-големият от Йонийските острови е рай за любителите на плажните удоволствия и не отстъпва по забележителности и на най-големите гръцки острови.

Най-южният фиорд

Крайбрежният град в югоизточната част на Черна гора вече няколко години е хит сред морските курорти на Европа. Котор запазва челно място заради изумителните гледки около Которския залив и историческото наследство. Тъй като е сред най-врязаните части на Адриатическо море, наричат го „най-южният фиорд“.

Канарските острови

Въпреки че те са по-близо до Африка, отколкото до континенталната част на Испания, Канарските острови носят типичното испанско очарование и не отстъпват от челните места на класацията, обещавайки незабравимо лятно изживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *