Купончето за общинската млечна кухня в Благоевград поскъпна двойно

Почти двойно се вдигна цената на купончето за общинската детска кухня в Благоевград и от вчера е 2.30 лв., като 2 лв. струват супа, основно и десерт и 30 ст. са кофичките за еднократна употреба. Увеличението включва вдигането на няколко общински такси и бе одобрено от общинските съветници още в края на октомври, като на тази база ръководството на млечната кухня въвежда новите тарифи. Старата цена на купона за храна за най-малките от 6 месеца до 3 г. бе 1,20лв.

„Вчера като първи ден след увеличението не регистрираме отлив на клиенти, но реално дали има, или не, ще можем да засечем през януари, защото декември е месец с много празници и родителите прекарват повече време у дома“, коментира директорът на млечната кухня „Ам-Ам“ Полина Петрова-Янчова и отбеляза, че средно до момента хранят 350 малчугани на ден. Тя допълни, че не очаква сътресения, тъй като и новата цена е достатъчно ниска на фона на инфлацията и непрекъснато растящите цени на хранителните продукти.

С нови цени от няколко седмици е и ползването на закрития плувен басейн от граждани. Цената за ученици, студенти и пенсионери, включително и с ТЕЛК решения от 3 лв. на час се увеличи на 5 лв., за тях картата за 1 месец вече е 60 лв. за 16 посещения, а за 3 месеца с 48 посещения – 140 лв. За работещите 1 час плуване вече е 7 лв., абонаментна карта за 1 месец с 12 посещения е 65 лв., за 3 месеца с 36 посещения – 180 лв., а за 3 месеца с 48 посещения – 260 лв. За деца под 7 години таксата на час е 3 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *