Крум Зарков: БСП е партия на протеста

БСП е партия на протеста не по-малко от другите. Няма как да загубим от честен вод, затова сме за гласуването с машини. Това заяви Крум Зарков от БСП в ефира на Нова телевизия.

По думите му не трябва да се подценяват възрастните хора що се отнася до възможността им да гласуват с машини. „А и нашият електорат не е само от възрастни, има и млади симпатизанти“, смята той.

Според него машината е изключително проста за боравене.

„Този парламент изгуби шанс да състави мнозинство именно когато другите партии решиха да пришият БСП към ГЕРБ и ДПС. Това пришиване не взима предвид последните 4-5 години, когато БСП беше яростна опозиция на този модел на управление“, каза още Зарков.

„Ние се обърнахме добронамерено, особено към ИТН, който имаше реалистична възможност да реализира коалиция. Това беше отхвърлено, а другите бързаха да търсят в едно или друго гласуване начини да пришият БСП към други политически сили. Какво ще им донесе – това оставям на тях да преценят“, допълни още той.

Крум Зарков заяви още, че БСП ще повиши резултата си при следващите избори.

„Всеки един, който присъства и участва в последните бурните дни и седмици, да си е изтеглил уроците от предизборната кампания и след нея. Не трябва да изпадаме в капана, в който всеки да плюе другия и хората да остават с впечатление, че всички са маскари“, каза още той.

БСП има бъдеще пред себе си, не трябва да бъде подценявана, защото има и минуси, но и плюсове, смята още Зарков.

„Корнелия Нинова ще води делегацията ни при президента и ще върне мандата“, добави още той. По думите му столетницата не би била по-приемлива за коалиция с други партии, ако бе с друг лидер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *