Новините

Кремъл обеща: Изтегляме войските си от Беларус след ученията

Кремъл заяви, че ще върне войските си в Русия след ученията в Беларус, съобщи агенция Интерфакс с позоваване на говорителя на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков. В ученията в Беларус участват 30 хиляди руски военни.

Песков коментира темата във връзка с резултатите от вчерашната среща между Путин и държавния глава на Франция Еманюел Макрон.

„Става дума за съюзни учения и, естествено, се подразбира, че след приключването на тези учения войските ще се върнат по местата на постоянната си дислокация“, заяви Песков. Той обаче не посочи конкретни срокове за извеждането на войските.

Във връзка с публикациите, че Путин се е ангажирал при преговорите с Макрон руските военни да не провеждат нови маневри край границите на Украйна, той обяви, че не е чувал „такива съобщения“.

Припомняме, високопоставен американски служител от Държавния департамент предупреди, че Русия може да използва съвместните военни учения с Беларус, за да нахлуе в Украйна. Междувременно пресаташето на Белия дом Джен Псаки предупреди, че има непосредствена заплаха за Украйна и определи ситуацията като извънредно опасна. По думите ѝ, американската администрация смята за възможни всички сценарии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *