Краси Балъков: Българският футбол пропадна заради… САЩ ’94

Главният мениджър на ЦСКА1948 Красимир Балъков, изказа интересно мнение за българския футбол в последните години. Според легендарния халф падението на родния футбол се дължи на гръмкия успех, който постигна България в САЩ през 1994.

„В крайна сметка четвъртото място в САЩ бе причина за дълбокото пропадане. Всички смятаха, че всичко ще продължи от само себе си. Успехът е много, много опасен и може да ви накара да станете мързеливи. Точно това се случи в България. Не успяхме да направим една национална концепция. В резултат на това пострадаха няколко поколения български футболисти”, сподели Красимир Балъков в интервю за швейцарските медии.

Балъков изрази мнение и за предстоящата световна квалификация с Швейцария, която е първа за двата тима по пътя към Катар 2022.

“На хартия Швейцария е големият фаворит в този мач. Но във футбола нещата не винаги се развиват по начина, по който си мислите. Ювентус отпадна от Порто в Шампионската лига, а след това загуби от Беневенто в Серия А. Оптимист съм за мача. Във футбола винаги трябва да бъдете оптимисти, в противен случай не може да постигнете нищо. Отдавна нямаме успехи, но в отборите до 18 и до 20 години виждам качество. Бъдещето ще бъде по-добро от настоящето”, коментира още той.

Отнонсно работата си в ЦСКА 1948 Балъков сподели: „Ние сме новаци в групата и в момента сме на шесто място. Като сметнете, че разполагаме само с българи и предимно млади играчи в състава си, това е добре. Нямаме нищо срещу чужденците. Това е стратегията на собственика на клуба от години. Искаме да допринесем за по-доброто бъдеще на българския футбол и да обучим младите хора. Наслаждавам се, но разбира се, не е толкова лесно”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Цвети Пиронкова ще играе срещу украинка в Маями
Next post ЦСКА почти няма шанс за титлата – БГ отбор не е наваксвал 9 точки пасив